Alsina prezintă videoclipul sistemului Modular pentru Grinzi Structurale. Primul sistem de cofrare proiectat special pentru cofrarea recuperabilă a grinzilor structurale. La 72 de ore după betonarea grinzii, o mare parte din elementele sale sunt recuperate.

Este un sistem metalic ușor de asamblat, care rezolvă problemele ce decurg din utilizarea lemnului și a cofrajelor nerecuperabile pentru grinzi, alcătuit din elemente produse din cadru din oțel ranforsat și suprafață de cofrare fenolică.

VCM este un sistem manual fabricat din materiale ușoare (22 kg/m2) și rezistent față de sarcina de lucru pe care trebuie să o suporte (25 kN/m2). Pe de altă parte, este vorba despre un sistem care are în vedere de la început elementele de sprijin necesare pentru a efectua decofrări parțiale fără a afecta acei popi care însoțesc structura până la atingerea rezistenței specifice, permițând nu numai recuperarea lateralelor grinzilor ci și o parte a fundului, pe lângă faptul că sunt prevăzute console pentru îndepărtarea structurii cu ajutorul cărora se reușește ca operatorul să poată lucra corect fără a fi nevoie să se aplece sau să se agațe, păstrând o poziție ergonomică adecvată într-un mod confortabil și sigur.

Prin acest nou sistem, Alsina contribuie la asigurarea cofrării grinzilor cu ajutorul unui proces ordonat, sigur și rentabil, deoarece a fost proiectat pentru a reduce timpul și pentru a îmbunătăți calitatea lucrărilor de cofrare și decofrare a grinzilor.

Sistemul VCM a fost utilizat cu succes în mai multe lucrări, printre care se numără

  1. Universitatea Tehnologică din Peru (UTP) 
  2. Rezidențialul Vista Verde în Peru 
  3. Spitalul din Curico în Chile 
  4. Ansamblul rezidențial „El Encanto” din Mexic 
  5. Rezidențialul Clariant din India