ALSINA ROMANIA COLABOREAZA LA CONSTRUCȚIA STADIONULUI NAȚIONAL ARCUL DE TRIUMF DIN BUCUREȘTI

Proiectul: Stadionul Național Arcul de Triumf din București

Alsina România a colaborat la construirea unuia dintre cele mai emblematice stadioane din România. Este vorba despre Stadionul Național Arcul de Triumf, stadionul Federației Române de Rugby.

Complexul sportiv include, de asemenea, spații urbane în aer liber, parcare subterană, centru de recuperare pentru sportivi, echipamente medicale specifice recuperării, piscină, saună, sală de conferințe și zonă VIP.

 

Alsina: soluții eficiente și sigure pentru construcția de echipamente

Pentru implementarea proiectului, Alsina a participat la construirea de ziduri, coloane și pavimente, furnizând sisteme de cofrare: Aliply Muros, Alisply Universal și Alumecano.

Gama Alisply include mai multe sisteme de cofrare recuperabile pentru construcția de ziduri și stâlpi. Este un sistem rezistent, versatil și compatibil în ceea ce privește accesoriile sale cu orice sistema din gamă, fapt care face foarte rentabilă utilizarea echipamentului pe șantier. Suprafața de cofrare a diferitelor tipuri de Alisply este fenolică, astfel încât oferă multiple avantaje față de suprafețele metalice, cum ar fi o greutate mai mică, o calitate superioară a betonului, performanță crescută și rezistență crescută la vremea nefavorabilă.

Alumecano este un sistem de cofrare recuperabil pentru realizarea șarpantelor reticulare cu forme pierdute, șarpante unidirecționale și șarpante masive. Sistemul Alumcano utilizează doar trei elemente de bază (Suportul barei de sprijinire, Bara de sprijinire și Basculantul) încorporând ca noutate revoluționarul basculantul din duraluminiu (aluminiu structural) care îi conferă ușurătate și rezistență în sprijinirea suprafeței cofrate. Acest sistem permite recuperarea unei mari părți a echipamentului utilizat (100% din plăci și 50% din popi) la 72 de ore după turnarea betonului, fără a fi nevoie de resprijinirea cu popi, pentru a-i refolosi, ceea ce îl face să fie un sistem de cofrare foarte eficient și rentabil.

Locație: București, Romania