Grupul Alsina va fi prezent la încă o ediție a celui mai important târg din sectorul construcțiilor, Bauma 2019, ce se va desfășura în perioada 8 – 14 aprilie în complexul expozițional din München (Germania).  Alsina dispune de un stand de 120 de metri pătrați situat în Pavilionul B3 – Standul D448 , unde va prezenta vizitatorilor mostre ale sistemelor sale, ale soluțiilor de inginerie și de servicii asociate activității de cofrare.

 

Cofrarea ca servicii

Grupul Alsina este o companie internațională cu sediul în Spania, operează pe 18 piețe fiecare cu sediul propriu, are o echipă de peste 800 de angajați și dispune de 33 de centre logistice. Toate acestea îi permit să participe cu sistemele și serviciile sale în peste 4000 de proiecte pe an.

Cu aproape 70 de ani de experiență, Alsina și-a consolidat poziția de companie de referință în activitatea de cofrare.  Elementele cheie pentru a reuși această poziționare sunt trei: pe de o parte, sfera atinsă de serviciul integrat oferit de Alsina conform standardului ISO; pe de altă parte, activitatea de inovație care a oferit sectorului sisteme de cofrare productive, sigure și ergonomice și, în sfârșit, extinderea grupului de la sediul din Spania către 20 de piețe internaționale.

 

Alsina, specialistul în cofraje pentru planșee

Una dintre cheile extinderii grupului Alsina a fost adaptarea sistemelor sale în vederea cofrării structurilor orizontale de rezistență. Acest know-how a fost esențial pentru a-și dezvolta gama de cofraje pentru planșee dincolo de reglementările și cultura pieței europene.

Alsina își întemeiază proiectarea sistemelor sale pentru cofrarea planșeelor având în vedere factori precum automatizarea față de soluțiile din lemn, montarea rapidă și intuitivă față de improvizare și sfârșește oferind un nivel ridicat de productivitate în comparație cu sistemele nestandardizate.

 

O referință pentru infrastructurile hidrotehnice

Alsina s-a specializat și în dezvoltarea de soluții integrale pentru realizarea structurilor din beton pentru proiecte precum stațiile de tratare a deșeurilor, stațiile de tratare a apei și lucrări hidrotehnice în general.

Capacitatea de a înțelege termenele și ritmul impuse de acest tip de lucrări, împreună cu flexibilitatea și combinarea sistemelor de cofrare, o plasează ca punct de referință în acest sector, cu un mare număr de lucrări executate în întreaga lume.

 

Dezvoltări avansate de inginerie civilă

Pentru a rezolva nevoile clienților noștri, am dezvoltat mai multe soluții inginerești. Aceste soluții se bazează în mare parte pe realizarea unei soluții furnizând, pe de o parte, sisteme standard de cofrare, iar pe de altă parte, prin proiectarea elementelor personalizate.

Această activitate ne-a oferit o experiență globală, care permite grupului Alsina să abordeze diverse proiecte de inginerie civilă sub toate aspectele și pe toate piețele, cu rezultatele cerute de proiect privind rentabilitatea.

 

Pariul față de securitate

În proiectarea noilor sisteme, Alsina ia în considerare factori atât de diverși precum ergonomia și siguranța. Cu scopul de a îmbunătăți manipularea cofrajului de către operatori.

În urmă cu mai mulți ani am dezvoltat sistemul Alsipercha, primul sistem anticădere de pe piață. Acum prezentăm noul sistem Alupercha, o versiune mai ușoară, proiectată pentru a evita căderile de la înălțime în lucrările de construcții.

Alsina lucrează în fiecare zi pentru a oferi elemente de securitate fiecărei lucrări la care participă și, mai presus de orice, pentru a transmite cultura sloganului „Să lucrăm în condiții de securitate!” ca unic țel pentru a atinge excelența.